Uitnodiging: lancering informatieboekjes


27 maart 2015

Het volledige Rotterdamse sport- en beweegaanbod voor mensen met een visuele beperking of een hoorbeperking is samengebracht in twee nieuwe informatieboekjes. Deze boekjes moeten Rotterdammers helpen passende sport- en beweegactiviteiten te vinden. (Zorg)Professionals kunnen de boekjes gebruiken om hun cliënten en leerlingen op weg te helpen naar sportieve activiteiten.

Rotterdam Sport op Maat nodigt jou uit voor de lancering van de twee informatieboekjes met het aangepaste sport- en beweegaanbod voor de twee bovengenoemde doelgroepen. Deze lancering vindt plaats op vrijdag 17 april in de kantine van atletiekvereniging PAC Rotterdam (Langepad 16) in Rotterdam.

Om 11.00 uur start de inloop. De eerste exemplaren zullen om 11.30 uur overhandigd worden door de Rotterdam Sport op Maat-ambassadeurs Elaine den Exter en John Stoop. Om 11.50 uur volgt er een korte kennismaking met aangepaste beweegactiviteiten voor de twee doelgroepen. Er is gedurende het hele programma een doventolk aanwezig. Om 12.00 uur wordt de lancering afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Ben jij benieuwd naar welke sport- en beweegactiviteiten er zijn en wil jij de folder graag gebruiken? Of wil je meer weten welke ondersteuning het servicepunt Rotterdam Sport op Maat jou verder kan bieden? Meld je dan aan voor de lancering. Graag vernemen wij uiterlijk 10 april of we op jouw aanwezigheid kunnen rekenen en of je van plan bent om gezellig mee te lunchen.

De netwerkorganisatie Rotterdam Sport op Maat ontwikkelde de informatieboekjes samen met Visio, Auris, de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond en ambassadeurs. Hiermee willen we aantonen wat Rotterdam te bieden heeft qua sport- en beweegactiviteiten voor jong en oud met een auditieve of visuele beperking. De sportaanbieders die genoemd worden in de boekjes beschikken over begeleiders die veel ervaring hebben met kinderen en volwassenen met deze beperkingen. Het uitbrengen van de boekjes is een volgende stap in het helpen van de doelgroep bij het vinden van een passende sport.
 

Ander nieuws

Hier verschijnen binnenkort landelijke berichten over sport met een beperking.