Open middag bij sportverenigingen Roda'71 en RIS


19 september 2014

Handbalvereniging Roda ’71 en omnivereniging RIS hebben hun krachten gebundeld. Op zaterdag 27 september a.s. organiseren ze een Open Informatieve middag. Tijdens de middag brengen de twee verenigingen Rotterdammers mét en zónder een beperking van alle leeftijden in contact met elkaar. Bezoekers kunnen meedoen aan clinics bewegen en aangepast sporten. Daarnaast kan men informatie op doen en mee doen aan workshops over gezond eten.

Bezoekers kunnen deze dag van 12.00 tot 16.00 gratis deelnemen aan verschillende sporten. Roda ’71 en RIS bieden drie verschillende sportclinics aan, namelijk: G-handbal, aangepast Fitness en Goalball. G-handbal kan beoefend worden door mensen met een verstandelijke beperking. Aangepast Fitness is aangepast voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, Obesitas en NAH. Goalball kan speciaal beoefend worden door mensen met een visuele beperking. Deze clinic wordt ondersteund door omnivereniging de Pont.

De gehele middag worden alle bezoekers voorzien van informatie op maat over leefstijl, gezondheid, gezond eten, overgewicht en de mogelijkheden om te sporten in Rotterdam (sportaanbod, hulpmiddelen, financiën), met name in Prins Alexander. Ook zijn er diëtistes die workshops over leefstijl, gezondheid, gezond eten en overgewicht geven. Door middel van deze dag hopen Roda ’71 en RIS mensen met en zonder een beperking stimuleren om (meer) te gaan bewegen. Daarnaast krijgen bezoekers informatie over wat aangepast sporten inhoudt, wat het voor mensen met een beperking kan betekenen en hoe het hen meer kwaliteit van leven kan geven.

De Open Informatieve middag vindt plaats in Prins Alexander, Prinsenland. De locaties van Roda ’71 en RIS liggen aan de Prinsenlaan 80 (sporthal en sportruimte Stoker) en de Rodaristraat 3 en 5 (kantine, sportveld en gymzaal). Ook de buitenruimte, die de twee locaties verbindt, wordt gebruikt voor clinics. Kortom: Een gezellige en informatieve middag die je niet mag missen! Voor meer informatie mail je naar opendag.ris.rotterdam@gmail.com en/of info@roda71.nl.
 

Ander nieuws

Hier verschijnen binnenkort landelijke berichten over sport met een beperking.