Afstudeerder zoekt ouders voor interviews


24 april 2015  /  Bron: Daniel Blokland

Ouders/verzorgers van Jongeren (8 t/m 16 jaar) met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en een verstandelijke beperking (IQ 50 t/m 70) die kampen met overgewicht in de provincie Zuid-Holland.

Mijn naam is Daniel Blokland, een student van de Hogeschool Rotterdam. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek voor de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Sinds 3 jaar werk ik met kinderen met ASS. Afgelopen jaar heb ik een minor ‘sport en bewegen’ gevolgd, dit probeerde ik te vertalen naar mijn werk. In mijn werk zag ik dat er binnen de groep autisme met een verstandelijke beperking, veel jongeren waren met overgewicht. Dit vond ik jammer, want in mijn minor leerde ik hoe overgewicht niet alleen slecht is voor je lichaam, maar ook voor je geest. Zo heeft overgewicht invloed op de sociale en emotionele ontwikkeling. Nu wil ik hier heel graag iets mee gaan doen.
Daarom doe ik onderzoek naar ASS en een verstandelijke beperking met overgewicht.

In het onderzoek worden onder andere zorgprofessionals geïnterviewd, maar nog belangrijker vind ik de mening en ervaring van ouders. Ouders zijn in mijn ogen de ervaringsdeskundige, niemand weet meer over hun kind dan de ouders. Daarom ben ik op zoek naar ouders/verzorgers van een kind met een ASS en een verstandelijke beperking die kampt(e) met overgewicht of aanleg heeft om overgewicht te ontwikkelen, die mij graag willen helpen. Centraal staat uw ervaring als ouder. Ik wil weten waar u extra hulp kon gebruiken en nog steeds kan gebruiken en welke mogelijkheden u al heeft bedacht om uw kind te helpen bij zijn overgewicht en welke succesvol bleken.

• Het is een eenmalig interview;
• Het interview wordt afgenomen door Daniel Blokland, afstudeerstudent aan de Hogeschool Rotterdam, Culturele en Maatschappelijke Vorming;
• Interviews kunnen worden afgenomen bij u thuis, op de Hogeschool Rotterdam, via de telefoon, ook kan de vragenlijst via de mail opgestuurd worden;
• De interviews zullen afgenomen worden in de periode van 1 maart t/m 15 mei;
• Na afronding van het onderzoek, kunt u op de hoogte gehouden worden van de resultaten en het eventuele daaropvolgende proces;
• Om u te bedanken voor uw medewerking, krijgt u de brochure: ‘tips naar een gezondere leefstijl’, met handige toepasbare tips voor een gezonde leefstijl.

Wilt u hier aan meewerken?
Stuur dan een mail met uw naam en contactgegevens naar Daniel Blokland: daniel_blok1992@hotmail.com. U kunt voor vragen of aanmelding ook telefonisch contact opnemen met Daniel Blokland via het nummer 06-83674115.

Ander nieuws

Hier verschijnen binnenkort landelijke berichten over sport met een beperking.