Skiën bij Snowworld in Zoetermeer


22 april 2014  /  Bron: NVSV

Wederom organiseert de NVSV (Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging) een kennismakingsdag. Deze kennismakingsdag is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen die blind of slechtziend zijn. Zij kunnen op deze activiteit het skiën (opnieuw) ontdekken. De dag vindt plaats op zaterdag 17 mei 2014 in Snowworld in Zoetermeer.

Er zal gelegenheid zijn om ongeveer een uur op de sneeuwbanen van Snowworld te skiën. Deelnemers met een visuele beperking krijgen één-op-één privé les, of indien ze gevorderd genoeg zijn, gaan ze begeleid skiën. Goedziende familieleden die mee komen, kunnen vrij skiën.

De kosten voor deze activiteiten zijn als volgt:

  • Voor iedereen die blind of slechtziend is : € 35,00 ; baantoegang, materiaalhuur en één-op-één-begeleiding (d.w.z.: privé skiles van een skileraar of begeleid skiën met een NVSV-begeleider), er is een beperkte mogelijkheid om te snowboarden
  • Voor ziende familieleden : € 25,00 (volwassenen) en 15,00 ; (kinderen geboren na 31-12-2001) voor baantoegang en materiaalhuur. Hierbij geldt dat er geen skilessen worden gegeven voor de zienden, dus goede ski-ervaring is vereist !
  • Eventueel voor ziende familieleden : € 30,00 ; skiles in groepsverband, uitsluitend bij voldoende belangstelling.

De normale prijzen voor privélessen en vrij skiën zijn aanzienlijk hoger. Wij kunnen deze aantrekkelijke prijzen bieden door een financiële bijdrage van de Johan Cruyff Foundation én SnowWorld Zoetermeer. Bovendien zetten diverse NVSV-begeleiders en skileraren zich vrijwillig in.

Consumpties als koffie, thee, drankjes, lunch, etc. zijn voor eigen rekening. U kunt een eigen lunchpakket meebrengen, of gebruik maken van het restaurant van Snowworld.

Iedereen die wil deelnemen kan zich opgeven bij het secretariaat van de NVSV via:
e-mail: secretariaat@nvsv.nl (bij voorkeur)
Telefoon: 06-2421 79 61

Bij de aanmelding graag het volgende doorgeven :

  • naam familie of individuele deelnemers
  • aantal en leeftijden visueel gehandicapten voor skiën
  • aantal en leeftijden goedzienden voor het vrij skiën
  • aantal begeleidende/deelnemende ouders
  • eerdere ski-ervaring (liefst zo concreet mogelijk vermelden)
  • wel of niet ophalen bij halte Zoetermeer Voorweg (RandstadRail)
  • provincie/woonplaats (zo kan er rekening worden gehouden met aanreistijden zodat belangstellenden die verder weg wonen niet vroeg worden ingedeeld)

Aanmelden kan tot 5 mei 2014!
Gedurende de dag zal er tevens voorlichting worden gegeven over het wintersporten met een visuele beperking, de wintersportreizen van de NVSV en zal er gelegenheid zijn om de ervaringen te vernemen van deelnemers aan eerdere NVSV-wintersportreizen.

Ander nieuws

Hier verschijnen binnenkort landelijke berichten over sport met een beperking.