Feestelijke open dag bij Stichting Plons


27 mei 2015  /  Bron: Stichting Plons

Ter ere van het 125 jarig bestaan van het Watersportverbond organiseert Stichting Plons op 6 juni 2015 een ‘Open dag van de Watersport’ op de Kralingse Plas te Rotterdam. Iedereen is van harte uitgenodigd om kennis te maken met de aangepaste watersport voor ‘zeilers’ met een beperking. Locatie is de thuishaven van Plons bij de Watersportvereniging “Rotterdam”

Stichting Plons zeilt al sinds 2004 met mensen met een beperking op de Kralingse Plas. 140 vrijwilligers bieden in hun vrije tijd gratis activiteiten aan voor doelgroepen die normaliter ‘buiten de boot vallen’, of op andere wijze niet of nauwelijks in aanraking komen met de watersport. Dit jaar hoopt Stichting Plons haar 10.000-ste deelnemer te verwelkomen.

De open dag is voor iedereen: mensen met een beperking die willen (leren) zeilen, hun sportcoördinatoren, ouders, verzorgers en begeleiders, donateurs, en nieuwe vrijwilligers, maar ook bijvoorbeeld andere watersportverenigingen welke aangepast zeilen willen gaan aanbieden.

Ook is op deze Open Dag een speciaal programma voor nieuw paralympisch talent. Sportieve zeilers met deze ambitie kunnen onder begeleiding van Paralympisch Wereld- en Nederlands Kampioen Guus Bijlard in een wedstrijdboot varen. Tevens presenteren wij op 6 juni de twee zeilteams van Stichting Plons welke Nederland gaan vertegenwoordigen op de World Summer Games in Los Angeles. Deze Special Olympics is het grootste evenement ter wereld met als gastheer president Barack Obama!

Kom langs bij Stichting Plons op 6 juni en maak kennis met al deze bijzondere watersporters en/of ervaar de vrijheid op het water! Toegang is gratis. 

Meer informatie en aanmelden kan hier.

Ander nieuws

Hier verschijnen binnenkort landelijke berichten over sport met een beperking.