Talentendag CP=voetbal op 30 mei


06 mei 2015

Ben jij een voetbaltalent in de dop? En heb je Celebrale Parese (CP) of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? Wil jij in een van de nationale CP-jeugdteams (onder 18, onder 16, onder 14) spelen en het land vertregenwoordigen op internationale toernooien? Kom dan op zaterdag 30 mei naar de door de KNVB georganiseerde CP-voetbal talentendag in Sportcentrum Papendal. Je kunt je aanmelden via www.cpvoetbal.nl/talentendag.

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese) of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden behoren ook tot de doelgroep. 

CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld. Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen voetbal bij een reguliere club. 

Ander nieuws

Hier verschijnen binnenkort landelijke berichten over sport met een beperking.