Sportaanbod Rotterdam verrijkt met zitvolleybal


Sportaanbod Rotterdam verrijkt met zitvolleybal

23 februari 2012  /  Bron: Rotterdam Sportsupport

Rotterdammers met én zonder beperking hebben sinds vorige maand de kans om te zitvolleyballen in de Maasstad. Volleybalvereniging Fusion Rotterdam probeert de komende maanden voldoende leden te werven om een team te kunnen inschrijven voor de competitie na de zomer.

Hoezo Rotterdamse doortastendheid? Vier maanden nadat Rotterdam Sport op Maat aan Fusion voorstelde het sportaanbod in de stad te verrijken met zitvolleybal, ging de nieuwe tak er al van start. Het enthousiasme werd gewekt tijdens het EK Zitvolleybal dat in het najaar werd gehouden in Rotterdam. Samen met onder meer een delegatie van het Nederlands team gaf sportwethouder Antoinette Laan op dinsdag 7 februari het startschot bij de club uit de deelgemeente Prins Alexander.

Bij zitvolleybal bevindt de speler zich met de romp op de grond. Het veld is kleiner en het net hangt lager dan gebruikelijk. De sport kan worden beoefend door zowel mensen met als zonder beperking.

Voorzitter David Lans van Fusion: ‘Als we in Rotterdam een EK Zitvolleybal kunnen organiseren, moeten we deze sport hier toch ook structureel kunnen aanbieden. Dit past bij de maatschappelijke ambities van Fusion. We willen volleybal voor iedereen mogelijk maken.’

Sportwethouder Laan: ‘Tijdens het EK spraken we de wens uit om zitvolleybal in Rotterdam te kunnen beoefenen. Het is daarna op z’n Rotterdams gegaan. Binnen no time was het geregeld. Geweldig dat Fusion zo doorpakt en dit organiseert.’

Ander nieuws

Hier verschijnen binnenkort landelijke berichten over sport met een beperking.