SKVR Dansmakers Fits All


02 september 2014

Bron: SKVR

Nieuwe productiecursus voor jongeren met een beperking: SKVR Dansmakers Fits All.
Op zaterdag 13 september start SKVR Dansmakers Fits All, een nieuwe productiecursus voor ervaren en onervaren jonge bewegers (15 t/m 24 jaar) met een lichamelijke of geestelijke beperking. Onder begeleiding van docente Joop Oonk ontwikkelen de dansers eigen danswerk.

Dansmakers Fits All
Tien weken lang is er iedere zaterdag een gezamenlijke moderne danstraining. De training bestaat uit techniek en krachtoefeningen. Er wordt gewerkt aan houding, presentatie, inleving en uitstraling. Onder begeleiding van een choreograaf ontwikkelen de dansers eigen danswerk voor een voorstelling.

Methode
Omdat elk lichaam anders is, wordt er gewerkt met een methode die op iedereen van toepassing is; improvisatie met moderne dansprincipes. Dit biedt houvast en tegelijkertijd vrijheid. Het creatief denken is hierbij belangrijk. Iedere danser krijgt feedback op het persoonlijke en gezamenlijke werkproces. Er wordt gekeken naar danstechniek, compositie, presentatie, uitstraling en creativiteit.

Docente Joop Oonk
Joop Oonk studeerde docent dans aan Codarts (2012) en heeft daarna d.m.v het VSB fonds haar Master in 'Dance Cultures' aan de University of Surrey (2013) kunnen behalen. Tijdens haar werkzaamheden bij Stopgap Dance Company (2013/2014) is ze in aanraking gekomen met ‘integrated dance’ en hun eigen methode ‘Creative Learning’. Momenteel werkt ze nog steeds samen met Stopgap en andere Europese gezelschappen zoals; Platform-K, Micadanse, Indepen-dance. Meer informatie is te vinden op www.joopoonk.com.

Meer informatie over Dansmakers Fits All is te vinden op de website.
Datum: van zaterdag 13 september tot en met zaterdag 22 november
Tijd: 09:00 tot 13:00 uur
Locatie: SKVR Rotterdam Centrum

Ander nieuws

Hier verschijnen binnenkort landelijke berichten over sport met een beperking.