Olympiërs in actie tijdens Rotterdam Mini Marathon


09 april 2015  /  Bron: Dirk Kuyt Foundation

De Dirk Kuyt Foundation zal zaterdag 11 april voor de tweede keer met het DKF Running Team deelnemen aan de Rotterdam Mini Marathon. Het team bestaat dit jaar uit 140 lopers, waaronder vele sporters met een beperking, trainers, vrijwilligers en sponsors. Onder de vele enthousiaste lopers ook DKF sportambassadeur Lidewij Welten, Olympisch hockeykampioene.

Dirk Kuyt en Lidewij Welten
Net als in 2014 zal de Dirk Kuyt Foundation dit jaar meelopen met de Rotterdam Mini Marathon, een side event van de NN Rotterdam Marathon. ‘Vorig jaar hebben we genoten van alle verhalen en beelden van de eerste succesvolle deelname van ons DKF Running Team. Ik vind het geweldig dat we in de sportstad Rotterdam met ons loopteam dit jaar weer meedoen aan een groot sportevenement als de Rotterdam Marathon´, laat oprichter en profvoetballer Dirk Kuyt vanuit Istanbul weten. ´Daarom vind ik het ontzettend jammer dat mijn voetbalschema het niet toelaat om aanwezig te zijn. Uiteraard had ik graag meegelopen in het DKF Running Team. Ik ben nu al trots op de lopers met een beperking, maar ook op alle vrijwilligers en sponsors. Die sportintegratie vind ik belangrijk en wordt door iedereen als heel positief ervaren. Helaas kan ik de lopers dit jaar dus nog niet vergezellen, maar ik heb voor prima vervanging gezorgd!´ Rondom het DKF Running Team zal dit jaar een Olympisch tintje hangen. Twee Olympische hockeykampioenen zullen de lopers ondersteunen: Lidewij Welten (sinds 2015 Ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation) en haar Oranje teamgenoot Margot van Geffen.

Sportieve uitdaging aangaan en grenzen verleggen
Het bieden van een podium aan mensen met een beperking om sportieve uitdagingen aan te gaan is één van de doelstellingen van de Dirk Kuyt Foundation. ‘De deelname aan de Rotterdam Mini Marathon is zo’n uitdaging’, zegt Stella d’Achard van Enschut, algemeen manager van de Dirk Kuyt Foundation. ‘Vorig jaar zagen we dat dit voor beginnende lopers het écht een uitdaging was, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Ze hadden de finish als doel, maar onderweg hadden sommige het echt zwaar. Door positieve coaching van trainers en sponsors (die onderdeel waren van het DKF Running Team) werden er grenzen verlegd en was er geen sprake van opgeven. Ze haalden dan ook allemaal binnen de tijd de finish. De ontlading was zo mooi om te zien. Blijdschap, emoties en trots straalde ervan af. Die trots is onbeschrijfelijk belangrijk.’

Deelnemers
De Dirk Kuyt Foundation hanteert jaarlijks een open inschrijving voor dit evenement en ook dit jaar is er een gevarieerde groep sporters met een beperking die deelneemt. “De lopers komen vanuit verschillende sportverenigingen, van atletiek tot korfbal. En voor het tweede jaar ook leerlingen van de Visio School en lopers van de Running Blind. De afgelopen maanden is er volop getraind voor de 4,2 km Mini Marathon en de lopers zijn er helemaal klaar voor en kijken uit naar een mooi sportmoment in Sportstad Rotterdam. En wij ook!”, reageert Stella enthousiast. Naast Lidewij en Margot zijn nog meer Olympische sporters in het DKF Running Team dit jaar. Namelijk vier Special Olympics atleten van AV Spark uit Spijkenisse. Zij gaan deze zomer Nederland vertegenwoordigen op de World Special Olympics 2015 in Los Angeles. Komt u ook de bijzondere sfeer van het DKF Running Team ervaren, kom dan zaterdag 11 april het DKF Running Team aanmoedigen op de Coolsingel of langs het parcours! Kent u mensen waarvoor de Mini Marathon volgend jaar ook zo’n uitdaging zou kunnen zijn? Houd dan de website van de Foundation in de gaten of stuur alvast een mail naar runningteam@dirkkuytfoundation.nl om een plekje te reserveren.

Meer informatie over de projecten van de Dirk Kuyt Foundation: www.dirkkuytfoundation.nl en www.facebook.com/dirkkuytfoundation
 

Ander nieuws

Hier verschijnen binnenkort landelijke berichten over sport met een beperking.